Vandaag (woensdag 31 januari 2018) hebben verschillende sportievelingen van het 3de en het 4de leerjaar meegedaan aan het "Tussen 4 vurentornooi" van SVS te Gijzegem.

Allen hebben zich ongelooflijk geamuseerd en als kers op de taart hebben beide klassen hun reeks gewonnen!

Hieronder zie je onze sportievelingen:

Reeds 2 natuuruitstapjes heeft de klas van juf Annemie achter de rug.

Op een mooie donderdagnamiddag in oktober ging de klas op stap om de leerstof over de herfst en de eik te herhalen. De delen van de boom en het blad zaten nog goed in het geheugen en dit jaar werden er heel veel vruchten (wat is de naam ervan?) van de boom gevonden.Het werd nog spannend toen de oude Denderarm minder droog leek dan hij er uitzag en het ontfutselen van een rubberen laars uit de modder niet van een leien dakje liep.Maar eind goed, al goed.

Donderdag 16/11 ging de klas op pad op zoek naar paddestoelen. Plaatjes of buisjes, heel of stuk, lekkere geur of niet, waar, giftig of niet. Het werd allemaal ingevuld op het blaadje. Ze hebben heel wat verschillende soorten kunnen bewonderen. De inktzwam, tonderzwam, vliegenzwam, zwavelkopjes en voor het eerst aardappelboleten. Terug in de school werden de spiegeltjes en loupepotjes verzameld en wie een paddestoel had aangeraakt mocht nog de handen gaan wassen.

Vandaag bezoeken het 5de en het 6de leerjaar stad Antwerpen en de boekenbeurs.

Hierbij "live" foto's. Blijkbaar amuseren ze zich goed :)

 

Copyright © 2019 VBS de Schatkist Wieze. Alle rechten voorbehouden.
Kloosterstraat 1-5 - 9280 Wieze
Ontwikkeling & design Schoolteam